Célkeresztben a megvalósítás

Mindannyian álmodunk. Még ha nem is emlékszünk rá, akkor is. Persze vannak olyan álmaink is, amelyek tudatosak, azokra az álmokra akkor gondolunk, amikor megkérdezik: Mondd, Te mitől lennél boldog?

És akkor elmerengünk… és már soroljuk is: akkor leszek boldog, ha…. és már attól is boldogok vagyunk, ha beszélhetünk róla…

Ahhoz, hogy az álmaink valósággá váljanak – először is el kell kezdenünk valamit csinálni. És egyáltalán nem mindegy, hogy mit! Mert például várni, hogy a sült galamb belerepüljön a szánkba – kétségtelenül a “valamit csinálni” kategóriába tartozik – , de csupán eredménytelen és időrabló tevékenység. Amennyiben sokkal hamarabb szeretnénk a beteljesülést és a galambnál (mi tovaszáll) nagyobb sikert szeretnénk magunkénak tudni, akkor aktívabb tettre van szükség.

Mondjuk az első lépés lehetne, hogy leírjuk magunknak: hogyan képzeljük el a célunkat, mikor szeretnénk, ha az megvalósulna. Lehetnek hatalmas céljaink. Ne legyünk félénkek, mindet írjunk le, még az első látásra “sohaazéletbenelnemérem”-et is, mert sosem lehet tudni!

És lehetnek apró célok is, amelyek szükségesek lehetnek a hatalmashoz vezető úton. Minden ötlet jó lehet – érdemes egy füzetet áldozni rá -, mert meglehet, éppen az a gondolat fog segíteni a továbbjutásban.

Nem baj, ha nem lesz elejétől a végéig kész a tervünk, ne is erre törekedjünk, inkább apró lépésenként, lépcsőfokonként haladjunk egyre közelebb és közelebb ahhoz a bizonyos célhoz.

A kudarctól való aggódást pedig hagyjuk meg a környezetünkben lévők közül azokra, akik kapásból le tudják gyártani az “És akkor mi lesz, ha…” típusú elgondolásokat. TIPP: Ezeket az akadékoskodásokat ugyanolyan jó ötlet lejegyzetelni, és többféle megoldást keresni rájuk.

Na és akkor mi van, ha tényleg megtörténnek azok a dolgok, amitől úgy óvtak bennünket? Akkor az óvó bácsik és óvó nénik – akik az ügyben egyébként inaktívan segítségünkre lévők elpukkanthatják az “ugye megmondtam, hogy így lesz” kreatívan támogató mondatukat. Vagy bevethetjük a problémára előre megkeresett megoldást. Vagy elengedhetjük a negatívan reagáló projektet és elegánsan átlibbenünk a következőre.

Ha épp itt akadtál el… esetleg még ködös az elindulás is, nem találod a sok álom között a megvalósítandó célodat, keresd a

www.hiroscoach.hu

oldalunkat. Együtt még mindig hamarabb célt érünk, mint várni és a semmit csinálni!

Kattints ide:

Kérek segítséget az álmom megvalósításához

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.