Van ez a Pilates

Nem hangzik macsósan. Talán ezért sem szívesen járnak férfiak Pilatesre, mert az olyan női dolog – női torna lehet.

Amikor ezt a mozgásrendszert kifejlesztették, még Contrology volt a neve.

Joseph Pilates alkotta meg a Contrology-t, a módszer csak később kapta meg az ő nevét. Ha most, századunkban élne, nagyon is macsó lenne, még idős korában is!

A Pilatesben összegyúrva találjuk az anatómiai ismereteket a jóga egyes elemeivel. Ebben a csodálatos mozgástechnikában a gerinc stabilizáló izmaié és a speciális légzéstechnikáé a főszerep.

De ennél sokkal többet ad. Megtanít arra, hogyan gyakorolhatunk teljes ellenőrzést a testünk fölött. Testtartást javít, erőnlétet növel, pezsdíti az elmét és lelkierőt növel.

A Pilates célkitűzése: “hogy olyan hajlékonyságra, természetes eleganciára és mozgáskultúrára tégy szert általa, amely egyértelműen tükröződik abban, ahogyan jársz, szórakozol, munkát végzel, teszel-veszel.” Joseph Pilates

A mozgás művészete nemtől és kortól függetlenül minden ember sajátja lehet, és egyáltalán nem macsóság kérdése.

Szerinted sem macsó nyújtani és lazítani? Szerintem meg egy deréktáji idegbecsípődéssel a földön kúszni-mászni a fürdőszobáig nem igazán macsó. Elveszíteni a méltóságodat nem macsó. Inkább járj a női tornára, minthogy újra át kelljen érezned azt a borzalmas fájdalmat és át kelljen éljed azt a mozgáskorlátozottságot.


Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.